Achterhoekers.com Zwartefotos.nl Huntenfotos.nl
EchtAchterhoek.nl

Headliners Mañana Mañana 2016 bekend0

Headliners Mañana Mañana 2016 bekend
Nieuws | 21-4-2016 om 13:47 door Ellen Shantel, Tim Knol, mammoetbotten opgraven, bezoekers-afterparty en knuffelen voor wereldvrede

De organisatie van Mañana Mañana, het festival op een landgoed in de Achterhoekse natuur, kondigt Tim Knol en Shantel aan als de afsluiters op de vrijdag en zondag. Shantel, persoonlijk verantwoordelijk voor de wereldwijde balkanrage, nodigt elke bezoeker uit voor een groot blotevoetendansfeest onder het bladerdak van het Mañana-bos op zondagavond 19 juni. Tim Knol, winnaar van een Duiveltje voor ‘Beste zanger van Nederland’, kiest zijn optredens dit jaar kieskeurig uit en de organisatie is dan ook erg blij dat Mañana Mañana één van zijn exclusieve Nederlandse shows is in 2016. Ook toegevoegd aan de muziekline-up: Thijs Boontjes Dans- en Showorkest (zaterdag) en Captain Gumbo (vrijdag).

Uitgestorven Achterhoekse dieren opgraven
Er was een tijd dat niet de bunzing en de engerling de meest imposante Achterhoekse dieren waren. De mammoet, de wisent (Europese bizon) en het reuzenhert liepen duizenden jaren geleden over het huidige festivalterrein, landgoed Enghuizen. Vanaf dit jaar is het mogelijk om met de archeologen van stichting Min40Celcius te speuren naar botten van deze mythische Achterhoekse dieren. De bezoekers kunnen zich tussen het feesten in de natuur en het uitgebreid chillen, dus even een archeoloog wanen. 

 

Mañana Mañana afterparty
De meeste afterparty’s zijn alleen voor artiesten en festivalcrew, maar op Mañana Mañana is er na het reguliere programma een heuse bezoekers-afterparty net buiten het festivalterrein. De buurman van het festival, Harm Veneman, nodigt iedereen van harte uit in zijn tot partybarn omgetoverde schuur. Goed nieuws voor feestneuzen en slapelozen dus, het is nu mogelijk om bijna de klok rond genieten van programma op Mañana Mañana. In de boerenschuur draait DJ collectief De Tropen funky beats van over de hele planeet op de hilde.

 

Knuffelen voor wereldvrede
Massaal knuffelen kan vanaf dit jaar in de mega strandstoel aan het water. Met twintig personen tegelijk kan men tegen elkaar aankruipen en knuffelen voor wereldvrede. John Lennon en Yoko Ono deden 47 jaar geleden al eens een poging op een oude verzakte Auping in het Amsterdam Hilton, de organisatie van Mañana Mañana hoopt dat deze XL versie meer effect sorteert.

 

Levensgenieters die graag nieuwe artiesten ontdekken kunnen op 17, 18 en 19 juni op acht verschillende podia en in het veld genieten van meer dan 100 acts. Muzikaal gaat het van punk tot blues tot singer songwriter, garage, indie, electro tot Nederlandstalig. Naast het muziekprogramma zijn er wetenschappelijke colleges in een tipi, er is theater en bezoekers kunnen zelf aan de slag, bijvoorbeeld bij de smederij of met een gitaar of mondharmonica bij het kampvuur. De scheidslijn tussen publiek en programma is traditiegetrouw weer erg dun. Er zijn nog campingkaarten en dagkaarten verkrijgbaar voor Mañana Mañana 2016. Vorig jaar verkocht één festivaldag uit, de organisatie adviseert geïnteresseerden dan ook om in de voorverkoop een kaartje te kopen.

 

Mañana Mañana 2016: 17, 18, 19 juni

Voorverkoop gestart

Locatie: Landgoed Enghuizen, Hummelo

www.mananamanana.eu

Deel bericht via WhatsApp

Reacties

Naam:

Bericht:

Binnenkort

AanvangEvenementLocatie